Joomla tim obaveštava javnost o dostupnosti nove verzije Joomla generacije 3.x. U pitanju je izdanje 3.9.27 sa bezbednosnim ispravkama kao i ispravkama bagova. Radi sigurnosti vašeg sajta, redovno ažurirajte vaše verzije Joomle.
Šta vas još čeka u najnovijoj verziji pogledajte na  linku šta je novo u Joomla 3.9.27 »

joomla 3927

Oduvek je na našim prostorima (teritorija bivše Jugoslavije), najveći problem bio preslovljavanje. Kako napraviti sajt na ćirilici i latinici a da se ne radi dupli posao?

Na sledećem linku imate odličnu skriptu koja omogućava brzu i laku transliteraciju https://ivebe.com/blog/cyrillic-to-latin-and-latin-to-cyrillic-jquery-plugin.html. Na sajtu IVEBE imate uputstvo i kod koji možete iskoristiti i za vaš sajt.

Prevod teksta Brian Teeman - Is Joomla Really Easy?

Ako pitate ljude zašto koriste Joomla CMS, najverovatniji odgovor će biti "Joomla je jednostavna, svako može da je koristi i možete imati sajt na mreži za 5 minuta."

Ali, to nije baš potpuna istina.

Reći da je nešto "lako" je vrlo relativan pojam. Naravno, napraviti veb sajt sa Joomlom je lakše nego poslati raketu u orbitu oko Zemlje, ali to definitivno nije „prosto kao pasulj". Joomla je laka za mene, i verovatno za većinu vas, jer ste nešto učili, pročitali neku dokumentaciju, gledali neke tutorijale i, što je najvažnije, imate nekoliko godina iskustva.

Dakle, kada kažemo "Joomla je jednostavna" šta zaista mislimo i šta to znači za apsolutne početnike?

joomlasrbija znakPoslednjih nekoliko meseci tim Joomla! platforme koji se sastoji od ljudi zaduženih za održavanje koda kao i programera je razgovarao o budućem pravcu razvoja platforme. Tim je odlučio da donese neke jako važne izmene u srži Joomla! sistema. Za detalje pogledajte: The New Joomla! Framework

JoomlaDayBH-FP
Više detalja na: http://www.joomladay.ba/